Τρόφιμα, ποτά
![](/cache/sj_justice/2c22172881a99f03e9f1232d275c1016.jpeg)
Σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Πολιτικής, η Ουκρανία εξάγει το 90% των πρώτων υλών και μόνο το 10% των μεταποιημένων προϊόντων. Ποια ήταν τα κορυφαία 10 προϊόντα που η Ουκρανία εξήγαγε κατά τη διάρκεια του 2018;
![](/cache/sj_justice/1aa03687fc7848098a464d912000c80d.jpeg)
Η αγορά μπύρας στην Ουκρανία για πρώτη φορά από το 2009 σταμάτησε να μειώνεται.
![](/cache/sj_justice/590789333de3b1ef7bd1441529dc8161.jpeg)
Η Ουκρανία κατέχει την 4η θέση στην παραγωγή μανιταριών στην Ευρώπη - μετά τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Ωστόσο, η Ουκρανία έχει μια πολύ φθηνότερη πηγή πρώτων υλών για την καλλιέργεια μανιταριών, και ως εκ τούτου τη δυνατότητα ανάπτυξης.
![](/cache/sj_justice/4c3bb83bd2ea898666f192d542294755.jpeg)
Μεταξύ Ιανουαρίου-Μαΐου του 2017, η Ουκρανία εξήγαγε 154 χιλιάδες τόνους κρέατος, το οποίο είναι κατά 50% περισσότερο από την ίδια περίοδο του 2016 και εισήγαγε
![](/cache/sj_justice/0e916f1fefd1351ee319169ee2d05998.jpeg)
Σε χρηματική αξία, οι εξαγωγές βουτύρου αυξήθηκαν κατά 4,7 φορές, μέχρι και 12,8 εκατομμύρια δολάρια.
![](/cache/sj_justice/887934ccf31efba6449436eb1179f2dd.jpeg)
Η χρήση της τεχνολογίας υδροπονικής καλλιέργειας είναι πιο οικονομική από το πότισμα των φυτών στο ανοιχτό πεδίο.
![](/cache/sj_justice/66a3545f13b53d53fcd6b26f9433ca8e.jpeg)
Στην Ουκρανία παράγουν τα φθηνότερα ζυμαρικά σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές τιμές, κι αυτό το επόμενο έτος το κόστος των θα αυξηθεί.
![](/cache/sj_justice/ca6b2f36afaf59d5928bffda1e54a879.jpeg)
Η βάση εξαγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων είναι το γάλα και η συμπυκνωμένη κρέμα γάλακτος.
![](/cache/sj_justice/bb6e8cf6815b972ae97e0716a5b58660.jpeg)
Οι ουκρανικές επιχειρήσεις, τον Φεβρουάριο του 2017 είχαν παράγει περίπου 87 χιλιάδες τόνους κρέατος πουλερικών, που είναι 8,6% υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι.
Η παραγωγή των νωπών και κρύων (+4 C) κρεάτων έχει αυξηθεί αμέσως κατά 26% (έως 71 χιλιάδες τόνους.), ενώ των κατεψυγμένων - μειώθηκε κατά 32% (έως 16,4 χιλιάδες τόνους.).
Σύνολο, την περίοδο Ιανουάριος-Φεβρουάριος, οι ουκρανικές επιχειρήσεις είχαν παράγει 184,7 χιλιάδες τόνους κρεάτων πουλερικών, το οποίο είναι 17,5% περισσότερο από ό, τι την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με ShareUaPotential, μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης της παραγωγής ήταν η εξαγωγή, η οποία μέσα στους δύο πρώτους μήνες του 2017 αυξήθηκε σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους κατά 45%.
Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη
Πηγή: 1