Βετσορνύτσι, ή βραδινές συναντήσεις, είναι μια από τις μορφές της βραδινής διασκέδασης των παλαιών χρόνων που γίνονταν το φθινόπωρο και το χειμώνα στα σπίτια της Ουκρανίας. Το βράδυ, αφηγούνταν παραμύθια χορεύοντας, συνδυάζοντας την αναψυχή με την εργασία.

Η ιδέα της διοργάνωσης ουκρανο-ελληνικών βραδιών προήλθε μάλλον ταυτόχρονα με την εμφάνιση του Club of Ukrainian women in Greece (ΑΜΚΕ «Βορυσθένης»). Και φέτος έγινε πραγματικότητα, και θα συνεχίσει ως νέα παράδοση του Club.

Στις 19 Δεκεμβρίου, τα μέλη του Club of Ukrainian women in Greece συναντήθηκαν μαζί με τα μέλη της χορευτικής ομάδας της Μαρίας Κλουβάτου «ΧΟΡΟ – ΑΧΛΙΣΤΟΣ» για να μάθουν περισσότερα για τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της Ελλάδας και της Ουκρανίας. Η βραδιά δεν θα ήταν τόσο δυναμική, ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική χωρίς την συμμετοχή της Βαλέρια Λεβκίβσκα. Μια γνωστή εθνογράφος και επικεφαλής του εθνογραφικού τμήματος του συλλόγου «Ουκρανία-Κόσμος» (Ουκρανία), ήταν στην Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης του Club of Ukrainian women in Greece, στα πλαίσιο της συνεργασίας του συλλόγου «Ουκρανία-Κόσμος» και της ΑΜΚΕ «Βορυσθένης».

Εργαστήρια, κάλαντα, λαϊκοί χοροί, παρουσίαση των ουκρανικών παραδοσιακών ενδυμασιών της περιοχής της Πολτάβα, της Οδησσού, της Βύννυτσια, του Ρίβνε, γευστική δοκιμή της κουτιά, είναι μια μη πλήρης λίστα του βραδινού προγράμματος.

Οι Έλληνες συνάδελφοι πήραν μια ιδιαίτερη εντύπωση από το εργαστήρι «Ντίντουχ». Μας είπαν ποιες ποικιλίες σίτου καλλιεργούνται στην Ελλάδα, ακόμα και μερικοί έχουν εμπειρία στη συγκομιδή του. Το αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας ήταν ένας όμορφος Ντίντουχ με έναν αχυρένιο άγγελο στην κορυφή.

Και στις 22 Δεκεμβρίου, το χριστουγεννιάτικο πάρτι συνεχίστηκε στο Melissa Network. Εργαστήριο, παράσταση, συναυλία, προβολή ταινιών, εορταστικό δείπνο και, φυσικά, δώρα!

«Γυναίκες από διαφορετικές χώρες που, σε δύσκολες συνθήκες ζωής, ήταν σε θέση να αντέξουν και να διατηρήσουν το ενδιαφέρον για τη ζωή, με ενέπνευσαν! Το εργαστήριό μου «Το λουλούδι ‘Χριστουγεννιάτικο αστέρι’ άρεσε σε όλους», λέει η κα Λεβκίβσκα. «Για μένα, ήταν η πρώτη εμπειρία συνεργασίας με ένα τέτοιο πολυπολιτισμικό ακροατήριο. Ευχαριστώ την Hanna Oliynych για τη βοήθειά της στη διοργάνωση των εργαστηρίων!», προσθέτει η εθνογράφος.

Πραγματοποιήθηκε επίσης η φωτο-παρουσίαση του έργου «Από τη γιαγιά με την αγάπη», η οποία για πολλούς θεατές έγινε η πρώτη συνάντηση με το ουκρανικό παραδοσιακό κοστούμι.

«Νέες φιλικές σχέσεις έχουν καθιερωθεί στο διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας, για το οποίο ευχαριστώ όλους τους Έλληνες φίλους μας. Ανυπομονούμε να την επεκτείνουμε στο νέο έτος!», δήλωσε η Hanna Oliynych, πρόεδρος του Club of Ukrainian women in Greece.

 

 

Share:

Made in Ukraine

Ηλεκτρονικό τρακτέρ Edison

Έως σήμερα έχει πουληθεί η πρώτη παρτίδα των ουκρανικών ηλεκτρονικών τρακτέρ Edison, ανέφερε η επικεφαλής της ...

Το μοναδικό quadrocopter

Μια ομάδα Ουκρανών εθελοντών δοκίμασαν το πρωτότυπο ενός μοναδικού quadrocopter.

Οι δασμολογικές ποσοστώσεις ...

Αυτό δήλωσε η Υφυπουργός Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Eυρωπαϊκής ολοκλήρωσης, Trofimtseva Olga, ...

Έγινε η πρώτη δοκιμαστική ...

Πρόσφατα, στο χώρο επισκευής οχημάτων της «Εταιρείας μεταφορών της Vinnytsia», κατεγράφη ακόμα ένα σημαντικό ...

Το μενταγιόν SenStone για τη ...

Την περασμένη άνοιξη, η ουκρανική ομάδα παρουσίασε το πρώτο εθνικό startup της τεχνολογίας στο χώρο της μόδας ...

Παραγωγή κιθαρών στην Ουκρανία

Όταν μια χώρα έχει παραγωγή πλοίων, είναι ισχυρή, ή παραγωγή όπλων - επικίνδυνη. Και όταν η χώρα κατασκευάζει ...

Οι Ουκρανικές εταιρείες ...

Το outsourcing , (δηλαδή η χρήση εξωτερικών πόρων, μεταφορά από την εταιρία, στο πλαίσιο της σύμβασης, ...

Το ουκρανικό κινούμενο σχέδιο ...

Το δικαίωμα για προβολή του ουκρανικού κινουμένου σχεδίου «Η κλεμμένη Πριγκίπισσα» έχουν ήδη αγοράσει ...

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ

Ελλήνο-ουκρανικό, ...

Μία μοναδική έκδοση του ουκρανικού εκδοτικού οίκου, ΕΛΛΗΝΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΟΥΚΡΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ.

Ένας από τους μεγαλύτερους ...

Η Tigres Corporation προσφέρει ένα ευρύ φάσμα παιχνιδιών και προϊόντων υψηλής ποιότητας για παιδιά. Όλα τα ...

Ουκρανική εταιρεία αναζητά ...

 

Ουκρανική εταιρεία αναζητά εξωτερικούς εμπορικούς εταίρους για την εξαγωγή γεωργικών και διατροφικών ...

Ελλήνο-ουκρανικό, ...

Έχουμε στη διάθεσή μας στην Αθήνα περιορισμένο ποσό εκτύπων μοναδικής έκδοσης του ουκρανικού εκδοτικού ...

Top